Arqué Terricabres, Gerard

    Barcelona, 1986

    Resident del tallerBDN de novembre de 2014 a maig de 2015

    Es Dissenyador industrial graduat per l’Escola Elisava de Barcelona (2008).

    En l’actualitat porta la direcció en disseny de Boo en Barcelona, un projecte personal on produeix i edita productes d’un alt valor estètic-funcional emprant la planxa d’alumini i tècniques típicament industrials combinades amb altres processos i materials nobles.

    Com a professional persegueix un disseny basat en les experiències viscudes i observades en l’entorn proper i en les solucions pràctiques i industrials, aquelles que per a ser evidents passen desapercebudes. Inquiet i seduït per la creació seriada, experimenta amb materials, tècniques i motlles per produir objectes únics, que es situen entre la línia que separa l’artesania i la indústria.

    Els seus dissenys han estat seleccionats als Premis Delta del ADI-FAD els anys 2012 i 2013 i ha obtingut el Premi d’Opinió al 2013 pel projecte Cabinet de Boo in Barcelona. El Tamboret Bikini ha estat finalista als premis Disseny pel Reciclatge de l’Agència de Residus de Catalunya. Recentment s’ha iniciat en la il·lustració, fruit de concebre els seus dissenys des del dibuix, creant un estil propi de traç ràpid i simple.

    El projecte que realitza al tallerBDN el treballa conjuntament amb Jordi Esteve Pastor i consta dels següents objectius:
    1. Ampliar els coneixements en tècniques empleades en l’escultura, com els motlles de guix, silicones i alginats per a reproduccions. El material de les reproduccions podrà variar entre materials ceràmics, com resinosos, obtenint també diversos acabats segons el material base empleat.
    2. Assolida una base sòlida sobre la tècnica, es treballarà i implementarà els coneixements assolits fent copies de parts, peces o objectes diversos; que podran ser part del cos humà, productes animals, vegetals, etc. Aquests objectes podrien ser modificats o hibridats amb altres per tal de trobar un possible ús funcional o escultòric de la peça.
    3. Aprofitant la repetibilitat que proporciona la tècnica dels motlles, es faran petites sèries o produccions i s’investigarà sobre els acabats de cada peça. Banys i pintures, vernissos, vitrificants en cas de ceràmiques o argiles…
    4. L’objectiu final és tenir definides un conjunt de peces, que formin part d’una col·lecció o sèrie curta.